Použité suroviny receptu Kološvárská vepřová pečeně:
400 g vepřové pečínky
| sůl
| 40 g tuku
| 100 g cibule
| 1 lžička červené papriky
| 1 malý rajský protlak
| 100 g uzeného masa
| 300 g kyselého zelí
| 1 dl kyselé smetany
Postup přípravy receptu Kološvárská vepřová pečeně:
Omyté maso nakrájíme na řízky, trochu naklepeme a nasolíme. Na rozpuštěný tuk dáme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme zpěnit. Přidáme papriku, rajský protlak, podlijeme trochou vody a chvíli povaříme. Do vařícího vložíme připravené maso a pomalu dusíme pod pokličkou. Když je maso napůl měkké, přidáme nakrájené uzené a zelí a vše podusíme doměkka. Nakonec zalijeme kyselou smetanou.
Fotky receptu Kološvárská vepřová pečeně:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!