Vložil: | miklis |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 70 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 16 |
|
|
Použité suroviny receptu Koložvárské zelí s brambory:
8 větších brambor
| 250 g rýže
| 500 g kysaného zelí
| 500 g mletého masa
| 1 - 2 moravské klobásy
| 1 cibule
| 250 ml kysané smetany
| kmín, sůl, pepř, paprika
Postup přípravy receptu Koložvárské zelí s brambory:
Uvaříme rýži. Na nasekané cibule osmahneme mleté maso, až se krásně drobí. Ochutíme solí, popřem a paprikou - tou nešetříme :-). Kysané zelí propláchneme (kdo má rád hodně kyselé, nemusí) a smícháme s uvařenou rýží. Klobásu nakrájíme na půlkolečka. Brambory oškrábeme a nastrouháme na tenoučká kolečka (tak jak se strouhá na kolečka okurka, výborně to jde i širší škrabkou). Polovinu brambor rozložíme na dno pekáčku, okmínujeme a osolíme, přikryjeme polovinou zelí s rýží, na to dáme maso, potom klobásu, zbytek zelí a zbytek brambor, které zase trochu osolíme a posyxpeme kmínem. Potřeme kysanou smetanou rozředěnou trochou mléka a dáme asi na 45 minut na 220°C zapéct pod alobal.
Fotky receptu Koložvárské zelí s brambory:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!