Vložil: | Karbanovai |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Kopřivačka:
200 g vršků mladých kopřiv
| 40 g hladké mouky
| 40 g másla
| 2 dl mléka nebo smetany
| 1 vejce
| 1větší cibuli
| 1stroužek česneku
| 1 rohlík
| trocha muškátového oříšku
| sůl
Postup přípravy receptu Kopřivačka:
Oprané kopřivy krátce povaříte v osolené vodě. Na polovině másla zpěníme cibuli a utřený česnek, přisypeme mouku a osmahneme. Všechno zalijeme vývarem z kopřiv, dobře rozmícháme, osolíme, přidáme nastrouhaný muškatový oříšek a povaříme. Potom přidáme drobně nasekané kopřivy, polovinu mléka nebo smetany a necháme přejít varem. Do hotové polévky vmícháme zbytek mléka nebo smetany s rozšhlehaným vejcem. Pak už nevaříme. Rohlík nakrájíme na kostičky a osmahneme na zbylém másle. Dáme do talířů a zalijeme polévkou.
Fotky receptu Kopřivačka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!