Postup přípravy receptu Kořeněná bábovka s čokoládovou polevou:
Trochu másla odkrojíme a vymastíme formu na bábovku nebo věnec. Předehřejeme troubu na 180 stupňů. Zbylé máslo ušleháme do pěny. Postupně přidáváme cukr a vejce a vše ušleháme do krému. Hmota musí být zcela hladká, dříve než přidáme další porci cukru a další vejce. Smícháme solamyl, mouku a kypřící prášek do pečiva. Vmísíme do těsta. Vmícháme kakao a lískové oříšky. Jemně posekáme hořkou čokoládu, vanilkový lusk natrhneme, dužninu vyškrábeme. Přidáme do těsta čokoládu, koření, rum a aroma, utřeme do hladka. Těsto rozprostřeme do připravené formy. Bábovku pečeme asi 50 minut. Vyklopíme a necháme vychladnout. Polevu rozpustíme v horké vodní lázni a polijeme s ní vychlazenou bábovku. Posypeme sekanými mandlemi a ozdobíme půlenými višněmi nebo kandovaným ovocem.