2 jehněčí hřbety s kostí (po 600 g)
| sůl, pepř
| 1 cibule
| 4 lžíce olivového oleje
| 2 stroužky česneku
| 3 lžíce piniových jader
| 800 ml vývaru
| snítka šalvěje a rozmarýnu
| 1 bobkový list
| 250 g cherry rajčátek
| 100 g černých oliv bez pecek
Postup přípravy receptu Kořeněná jehněčí pečeně:
Troubu předehřejeme na 200 °C. Maso zbavíme kůže a šlach, osolíme a opepříme. Nasekáme cibuli a česnek.
Maso opečeme na oleji, přidáme cibuli, česnek a piniová jádra. Zalijeme 200 ml vývaru, do kterého hodíme bylinky a bobkový list. Pečeme v troubě 80 minut. Maso zalijeme zbytkem vývaru.
K pečení přidáme rajčata a olivy. Pečeme dalších 10 minut.
Fotky receptu Kořeněná jehněčí pečeně:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!