Použité suroviny receptu Kořeněná pomerančová rýže:
1 cibuli
| 150g celeru
| 1 lžíci oleje
| 100 g dlouhozrnné rýže
| 150 ml pomerančové šťávy
| špetku nastrouhané omyté pomerančové kůry
| 75 ml vody
| 20 g rozinek
| 1 bobkový list
| špetku soli
Postup přípravy receptu Kořeněná pomerančová rýže:
Cibuli oloupeme a nakrájíme. Celer ostrouháme a omyjeme a nakrájíme jej na malé kousky. V hrnci rozpálíme olej a cibuli na něm necháme zesklovatět. Přidáme rýži a kousky celeru a vše společně chvíli smažíme. Přidáme pomerančovou šťávu a kůru, vodu a rozinky s bobkovým listem. Osolíme, opepříme. Rýžovou hmotu přivedeme k varu a necháme ji 15-20 minut na mírném plameni vařit. Na závěr vyjmeme bobkový list a nakonec pomerančovou rýži ještě jednou dochutíme kořením (solí, pepřem, popř. nastrouhaným muškátovým oříškem). Je to mňam ke kuřecím prsům.
Fotky receptu Kořeněná pomerančová rýže:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!