Postup přípravy receptu Kořeněné hovězí :
Hovězí maso rozdělíme na plátky, naklepeme, mírně osolíme a opepříme po obou stranách. Rozehřejeme tuk, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu (nebo ji necháme v tenčích plátcích a nakonec upotřebíme na hotové porce) a dočervena ji osmažíme (pokud ji máme nakrájenou na plátky, opečeme po obou stranách). Přidáme mrkev pokrájenou na kostičky, cibuli nakrájenou na tenké plátky, sůl, pepř, petrželku a další koření, podlijeme vínem a horkou vodou (2-4 dl) s kouskem masoxu nebo vývarem. V papiňáku dusíme zhruba 40 minut. Papiňák otevřeme, vyjmeme maso, upravíme si množství šťávy podle potřeby a chuti, přecedíme (nebo maso necháme a necedíme, ale odstraníme v každém případě hřebíček a bobkový list), vrátíme plátky k prohřátí a podáváme. Podušenými cibulkovými plátky můžeme pokrýt plátky masa na talíři. Chutná je i obměna - místo mrkve pomeranč či ananas (nedusit v papiňáku). Pokud máte rádi worcesterovou nebo sojovou omáčku, můžete je přidat.