500 g medu
| 500 g hladké mouky
| 4 vejce
| 125 g másla
| 125 g hnědého cukru
| 1 lžíce mléka
| 75 g nasekaných vlašských ořechů
| 75 g nasekané kandované pomerančové kůry
| 1 lžička prášku do pečiva
| 1 lžička jedlé sody
| půl lžičky mletého koriandru
| půl lžičky mletého hřebíčku
| tuk a mouka na formu
Postup přípravy receptu Kořeněný medový koláč:
V kastrolu zahřejeme med, máslo a cukr a za stálého míchání necháme vše rozpustit. Pak směs odstavíme, vmícháme do ní koriandr a hřebíček, necháme trochu vychladnout a postupně po jednom zašleháme vejce. Mouku smísíme s práškem do pečiva a pomalu ji vmícháme do medové směsi. Přidáme mléko, ve kterém jsme předem nechali rozpustit sodu. Vše dobře promícháme a nakonec přidáme nasekané ořechy a pomerančovou kůru. Formu na srnčí hřbet vytřeme tukem a vysypeme moukou, nalijeme do ní těsto a ve středně vyhřáté troubě pečeme asi 1 hodinu. Zda je koláč hotový, vyzkoušíme zapíchnutím špejle do těsta – měla by zůstat čistá. Upečený koláč vyjmeme z formy, necháme vystydnout na roštu a pak nakrájíme.
Fotky receptu Kořeněný medový koláč:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!