Postup přípravy receptu Korhelyleves:
Uvařit všechno uzené maso doměkka, obrat ho a uschovat vývar (až 1.5 l). Ze zelí uschovat lák a potom ho oprat pod tekoucí studenou vodou, nechat ho okapat a posekat ho. V kastrolu rozpustit polovinu másla a osmažit na něm cibuli dozlatova. Sundat pánev s ohně, přidat tam papriku, 1-2 lžíce láku a zelí. Zbytek láku (nemusí být všechen) smíchat s částí vývaru z uzeného masa tak, aby vznikl ne příliš slaný, ale nakyslý vývar. Nalít jej na zelí. Uzené maso nakrájet na kostičky a přidat ho do hrnce. Přivést vše do varu, přidat bobkový list a ochutit pepřem. V kastrolku rozpustit zbytek másla a přidat mouku. Míchat do té doby, než vše zpění a změní se ve zlatavou barvu. Tuto zásmažku (roux) dobře vmíchat do polévky k masu, až tato zhoustne, přidat kyselou smetanu a znovu vše přivést do varu. Nakonec přidat nakrájenou klobásku, nechat ji prohřát a polévku osolit dle chuti. Na talířích polévku ozdobit posekanou petrželkou a koprem.