Použité suroviny receptu Korpus s hořkou čokoládou:
100 g změklé hořké čokolády
| 60 g másla nebo rostlinného tuku
| 100 g krupicového cukru
| 5 žloutků
| 100 g polohrubé mouky
| 1 lžička prášku do pečiva
| z 5 bílků sníh
Postup přípravy receptu Korpus s hořkou čokoládou:
Čokoládu nalámeme na dílky a necháme změknout ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě. Tuk utřeme s cukrem a žloutky (nejlépe v robotu na vysoké otáčky), do ušlehané hmoty zatřeme změklou prochladlou čokoládu a nakonec přidáváme střídavě mouku s práškem do pečiva a tuhý sníh z bílků. Naplníme do dortové formy (vymazané tukem a vysypané strouhankou nebo hrubou moukou) a pečeme při 180 °C, později teplotu snížíme a dopečeme.
Upečený korpus necháme vychladnout ve formě, po vychladnutí vyjmeme z formy a druhý den plníme náplněmi.
Fotky receptu Korpus s hořkou čokoládou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!