Jeřabiny - nejoblíbenější receptyJeřabiny - nejoblíbenější recepty Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 06.10. 2025
Dnes má svátek Hanuš
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Košická pečínka s kaší a brynzou

fotka Košická pečínka s kaší a brynzou
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 75 min
Hodnocení:  ++++++____
Počet hodnocení: 6

Použité suroviny receptu Košická pečínka s kaší a brynzou:

150 g slaniny  | trocha vinných listů  | 450 ml vývaru z masa  | 200 g hovězího masa  | 200 g vepř. masa  |  pepř  | trocha sladké papriky  | 100 ml borovičky /vodky/  | 1 lžíce krupice  | 4 vejce  |  škvarkové sádlo  | trocha mléka  |  petrželka  |  sůl  |  zelenina

Postup přípravy receptu Košická pečínka s kaší a brynzou:

Vinné listy vložíme do vroucího bujónu a asi 4 - 6 minut jemně povaříme. Zkoušíme, abychom to nepřehnali. Vejce uvaříme natvrdo a odstraníme skořápku. Vyšší pekáček poklademe tenkými plátky slaniny (když je málo tučná, potřeme pekáč jemně olejem) a do druhé vrstvy poklademe vinné listy (několik jich ještě musí zůstat). Maso umeleme, okořeníme, osolíme, prolejeme borovičkou, promícháme s krupicí a rozetřeme do vyloženého pekáče. Do hmoty zatlačíme natvrdo uvařená vejce, přikryjeme zbylými vinnými listy a slaninou. Přikryjeme druhým pekáčem (nebo alobalem) a zapékáme v troubě asi 45 min. Mezitím oloupeme brambory a uvaříme v mírně osolené vodě. Rozpustíme trochu škvarkového sádla a osmahneme na něm pokrájenou cibuli. Uvařené brambory rozmačkáme šťouchadlem, přidáme škvarkové sádlo s cibulí a brynzu a dobře promícháme. Podle chuti přisolíme. Kdo chce mít kaši hladší, může přidat trochu převařeného mléka, ale není to nutné. Hotové maso naporcujeme, obložíme kaší a posypeme zeleninou.


Fotky receptu Košická pečínka s kaší a brynzou:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Košická pečínka s kaší a brynzou
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Náš tip


Další tipy


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles