Postup přípravy receptu Kotleta se zeleninovou kaší:
1. Vepřové kotlety najdříve z obou stran hustě posypeme grilovací kořením. Potom je opečeme na rozpálené pánvi, z každé strany tři minuty. Opékáme je nasucho, bez oleje.
2. Teprve potom kotlety potřeme olejem, naklademe je na pekáček a dáme do rozehřáté trouby. Pečeme je při teplotě 180 stupňů přibližně 12-15 minut. Pak maso vyndáme před podáváním ho necháme chvilku odpočinout.
3. Zatím nakrájíme připravenou a očištěnou zeleninu a brambory na malé kousky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Pak je scedíme a propasírujeme nebo rozšťoucháme na hladkou kaši. Přidáme máslo, podle potřeby dosolíme a dobře promícháme.
4. Na talířích vytvoříme z kaše dvěma lžícemi noky a podáváme je s kotletou, kterou můžeme přelít vypečenou šťávou nebo pokapat olivovým olejem.
Fotky receptu Kotleta se zeleninovou kaší:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!