Vložil: | XpajaY850 |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: |
![3.57/10, hlasovalo 14 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![3.57/10, hlasovalo 14 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![3.57/10, hlasovalo 14 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![3.57/10, hlasovalo 14 -](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-pul.gif) ![3.57/10, hlasovalo 14 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![3.57/10, hlasovalo 14 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![3.57/10, hlasovalo 14 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![3.57/10, hlasovalo 14 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![3.57/10, hlasovalo 14 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif)
|
Počet hodnocení: | 14 |
|
|
Použité suroviny receptu Kotletky s jablkovým čatní:
8 vykoštěných vepřových kotlet, každou o váze 150 g
| 4 lžíce olivového oleje
| 1 velkou cibuli, nakrájenou na kostičky
| 4 zelená jablka, nakrájená na kostičky
| 2 lžíce octa rozmíchaného s 1 lžíci cukru
| hrst rozinek, nejlépe zlatých
| lžičku mletého zázvoru a kurkumy
| sůl a pepř, případně chilli
| snítku tymiánu na ozdobu
Postup přípravy receptu Kotletky s jablkovým čatní:
1. Na větší silnostěnné pánvi rozpalte polovinu oleje a ze všech stran na něm opečte naklepané maso. Pokud si nejste jisti, jestli je dostatečně křehké, mírně ho posolte, podlijte třemi lžícemi vody a čtvrt hodiny duste. Pak ho přesuňte na mísu a uchovejte v teple.
2. Vlijte na pánev zbylý olej a opečte na něm cibuli i kostičky jablek. Přilijte ocet s cukrem, vsypte rozinky, směs okořeňte, přikryjte poklicí a krátce poduste.
3. Přesuňte kotlety na talíř, přelijte přes ně jablkové čatní a ozdobte tymiánem. Podávat můžete s rýží, ale stačí i bageta nebo chléb.
Fotky receptu Kotletky s jablkovým čatní:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!