Použité suroviny receptu Kotlety na žampionech s klobáskou:
8 ks žampiony
| dle potřeby: olej
| 3 ks pikantní klobása
| na podlití voda
| 4 plátky vepřová kotleta
| 150 g anglická slanina
| 2 ks cibule
| podle chuti: kari koření
| 2 lístky bobkový list
| podle chuti: mletá sladká paprika
| 6 ks celý černý pepř
| podle chuti: grilovací koření
| podle chuti: bazalka a vegeta
Postup přípravy receptu Kotlety na žampionech s klobáskou:
Kotlety opláchneme, osušíme, jemně naklepeme a mírně osolíme. Cibuli očistíme a nakrájíme na kolečka. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Klobásky nakrájíme na kolečka a slaninu na plátky. Na pekáč vymazaný olejem rozložíme cibuli a žampiony, ale část žampiónů si dáme stranou.
Na cibuli a žampiony dáme plátky masa. Posypeme je vegetou, grilovacím i kari kořením, bazalkou a mletou paprikou. Mezi plátky masa rozložíme kuličky pepře, bobkové listy a zbylé plátky žampiónů. Nakonec povrch pokryjeme klobásou a plátky slaniny.
Maso lehce podlijeme vodou a přikryjeme. Vložíme do vyhřáté trouby a dusíme při 185°C asi 40 minut doměkka. Pak odkryjeme a necháme asi ještě 10 minut péct, aby se vytvořila kůrčička.
Zapečené kotlety podáváme s pečenými bramborami a zeleninovou oblohou. Labužníci mohou maso na talíři ihned po vyjmutí z trouby posypat sýrem.
Fotky receptu Kotlety na žampionech s klobáskou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!