Použité suroviny receptu Kotlety v zelenině se smetanovou omáčkou:
4 ks vepřové kotlety (800 g)
| dle chuti: sůl
| dle chuti: drcený pepř
| 1 červená paprika
| 2 cibule
| 4 lžíce oleje
| 200 g mraženého hrášku
| 2 lžíce hladké mouky
| 1/2 lžičky sladké papriky
| 1 špetka pálivé papriky
| 150 ml vývaru (může být i z masoxu)
| 150 ml zakysané smetany
| 1 lžíce worcesteru
| dle chuti: cukr
Postup přípravy receptu Kotlety v zelenině se smetanovou omáčkou:
Vepřové kotlety opláchneme a osušíme. Maso na několika místech uvolníme od kosti a po obvodu lehce nařízneme. Potom kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a necháme asi 5 minut odležet.
Papriku s cibulemi očistíme, nakrájíme na proužky a krátce orestujeme na polovině oleje. Přisypeme mražený hrášek a necháme prohřát. Zeleninu přendáme do mísy a necháme vychladnout.
Do pánve nalijeme zbylý olej. Odleželé vepřové kotlety obalíme v části hladké mouky a zvolna je opečeme na rozehřátém oleji. Vyjmeme je a uchováme v teple. Do výpeku v pánvi vsypeme mouku a mletou papriku a necháme krátce zpěnit. Zalijeme vývarem, promícháme a povaříme. Poté přilijeme smetanu s worcesterem a ještě přibližně 15 minut provaříme. Podle chuti osolíme, případně přisladíme.
Do omáčky vložíme zeleninu a už ji jenom krátce prohřejeme. Kotlety dáme na talíře a přelijeme omáčkou. Podáváme s krupicovými nočky nebo bramborami.
Fotky receptu Kotlety v zelenině se smetanovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!