320 g hladké mouky
| 115 g cukru
| 150 g medu
| 1 vejce
| 1/2 lžičky jedlé sody
| - mletá skořice, nebo hřebíček
Postup přípravy receptu Kovrižka medovaja:
Utřeme vejce s cukrem, pak přidáme med, skořici nebo hřebíček a dobře rozmícháme. Přidáme mouku smíchanou se sodou a rychle zpracujeme na těsto. Těsto vyklopíme na máslem namazaný a moukou vysypaný plech a rozetřeme ho po celé ploše. Povrch posypeme nasekanými ořechy. Pečeme v troubě při 20 - 210 °C po dobu 15 - 20 minut. Hotový medovník (kovrižku) necháme ochladit a nařežeme na pravoúhlé obdélníčky, které po dvou kladem na sebe a spojíme je džemem nebo krémem a nakonec polijeme cukrovým glazé (polevou).