Postup přípravy receptu Kozí na kari:
Kozí maso (ale může být i vepřové, hovězí, drůbeží nebo krůtí) nakrájíme na větší kostky a opláchneme. Cibuli, rajčata, papriky, jarní cibulku nakrájíme. Chilli papriku dobře očistíme od semínek a pokrájíme na malé kousíčky (nemusí být). Česnek prolisujeme a zázvor nastrouháme. Z citronu použijeme pouze vymačkanou šťávu. Přidáme koření a dobře promícháme holéma rukama a necháme 24 hodin v lednici uležet. Druhý den dáme do hrnce olej a nasypeme 1/2 polévkové lžíce a necháme osmažit až do světle hněda. Potom přidáme celou směs a posolíme. NEPODLÉVÁME!!! Přiklopíme poklicí a necháme pozvolna dusit až do změknutí masa. Kozí maso na kari podáváme s rýží nebo chlebem a zel. salátem.