0,5 l mléka
| 4 vejce
| 120 g moučkového cukru
| 1 lžička vanilkového cukru
| 10 kostek cukru
Postup přípravy receptu Kozí pití:
Oddělíme bílky a žloutky. Ke žloutkům nasypeme vanilkový cukr a mícháme do zpěnění a zesvětlání směsi. Mléko uvedeme do varu, které pomalu a za stálého míchání přiléváme ke žloutkové pěně. Směs vlijeme do kastrolu a na velmi mírném ohni zahříváme za stálého míchání. Jakmile krém zhoustne tak, že se drží vařečky a zmizí pěna z jeho povrchu, ihned krém vlijeme do studené mísy. Za občasného míchání necháme krém vychladnout. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Sníh vykrajujeme lžičkou a necháváme cca 30 vteřin tyto knedlíčky povařit ve spíše perlící než vařící vodě - v průběhu vaření je otočíme. Knedlíčky vaříme postupně po 3-5 kusech. Necháme okapat.
Na zčásti vychladlý krém klademe tyto knedlíčky a uložíme do chladna.
Z kostek cukru vytvoříme karamel a tím přelijeme hotové "kozí pití."
Fotky receptu Kozí pití:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!