1 květák
| 300 g uzeniny
| 2 vařená vejce
| máslo a strouhanka na vymazání formy
| 200 g tvrdého sýra
| 1 syrové vejce
| 150-200 g zakysané smetany
Postup přípravy receptu Král košťálovin:
Květák rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě. Uzeninu a vařená vejce pokrájíme na kostičky. Zapékací misky vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Střídavě klademe květák, uzeninu a vejce. Posypeme nastrouhaným sýrem a zalijeme smetanou s rozšlehaným vajíčkem. Pak dáme další vrstvu a nakonec znovu zasypeme sýrem a zalejeme smetanu s vajíčkem. Zapékáme asi 45 minut při teplotě 175 °C.
Fotky receptu Král košťálovin:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!