Vložil: | niolle |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 55 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Králičí frikasé:
600 g vykostěného králičího masa
| 6 malých cibulek
| 120 ml olivového oleje
| 200 g čerstvých nebo hrst sušených hub
| 150 g černých oliv
| 5 stroužků česneku
| 100 ml bílého vína
| tymián
| 4 rajčata
| Polenta:
| 200 g kukuřičné krupice
| sůl
| olej
| 1/2 l vody
Postup přípravy receptu Králičí frikasé:
Přivést k varu 1/2 l vody. Do vařící se vody nasypat kukuřičnou krupici a za stálého míchání z ní uvařit hustou kaší. Hotovou polentu nalít na pekáček ve vrstvě vysoké asi 2 - 3 cm a nechat ji v chladu ztuhnout.
Maso opláchnout a pokrájet na kostky. Dát na pánev s rozpáleným oleje. Osolit, přidat česnek, tymián, houby, dvě rajčata nakrájená na kostky, cibuli a olivy. Vše krátce opéct, přilít víno a dát do trouby asi na 30 minut podusit.
Studenou polentu nakrájet na trojúhelníky a opéct je na rozpáleném oleji. Rozdělit je na talíře a podávat s králičím masem.
Fotky receptu Králičí frikasé:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!