Použité suroviny receptu Králičí hřbet plněný česnekem a špenátem na bylinkové omáčce:
králík:
| 8 ks králičího hřbetu bez kosti
| 1 ks karotky uvařená a nakrájená
| 100 g bránice
| 60 ml olivového oleje
| 1 st. česneku
| 100 g listů špenátu
| 150 g králičí fáše
| omáčka:
| 3 lžíce olivového oleje
| 1 str. česneku
| 250 ml bílého vína
| 2 sv. tymiánu
| 1 sv. rozmarýnu
| 1 ks bobkového listu
| 1 lžička drceného pepře
| 1 l telecího fondu
| špenát:
| 15 stroužků česneku oloupaných spařených ve vodě a schlazených
| 3 lžičky másla, listového špenátu, sůl a pepř
Postup přípravy receptu Králičí hřbet plněný česnekem a špenátem na bylinkové omáčce:
Králík:
Rozprostřeme bránici a potřeme fáší a poklademe mrkví, spařeným špenátem a česnekem a zabalíme spolu s hřbetem. Pomalu opékáme na olivovém oleji.
Omáčka:
Na olivovém oleji orestujeme bylinky, česnek a koření. Zalijeme vínem a telecím fondem a zredukujeme na potřebnou hustotu a přecedíme.
Špenát:
Špenát podusíme na másle, dochutíme a přidáme spařené pokrájené stroužky česneku. Podáváme s bílím italských chlebem Ciabatta.
Fotky receptu Králičí hřbet plněný česnekem a špenátem na bylinkové omáčce:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!