Použité suroviny receptu Králičí maso na olivách s rozmarýnovými brambory:
podle chuti: rozmarýn, sůl a šalvěj
| dle potřeby: olivový olej
| 100 g černé olivy
| 4 porce brambory (malé)
| (100 – 150 g na 1 porci) králičí maso
| 1 ks cibule
| podle chuti: mletý černý pepř
| 3 stroužky česnek
| 100 ml bílé víno
Postup přípravy receptu Králičí maso na olivách s rozmarýnovými brambory:
Brambory i se slupkou důkladně omyjeme, posypeme nasekaným rozmarýnem a na troše olivového oleje v troubě upečeme.
Na velké pánvi necháme na olivovém oleji zpěnit nadrobno nakrájený česnek a cibuli, poté přidáme šalvěj a rozmarýn. Po chvíli přidáme na pánev králičí maso nakrájené na kousky, osolíme a osmahneme dorůžova. Podlijeme vínem a za stálého míchání dusíme zakryté asi 30 minut. Pak přidáme černé olivy, nejlépe vypeckované, můžeme podlít i trochou teplé vody. Dusíme, dokud není maso měkké a šťáva hustá.
Podáváme s opečenými bramborami.
Fotky receptu Králičí maso na olivách s rozmarýnovými brambory:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!