Použité suroviny receptu Králičí rillettes s vínem a bylinkami:
1 větší cibule
| 1 velká mrkev
| 1500 ml vody
| sůl
| 200 ml bílého vína
| 6 kuliček černého pepře
| 3 bobkové listy
| 8 snítek tymiánu
| 1 králík (asi 1600 g)
| 1 větvička rozmarýnu
| 150 g husího sádla
| mletý černý pepř
Postup přípravy receptu Králičí rillettes s vínem a bylinkami:
Cibuli oloupeme a překrojíme na čtvrtiny. Mrkev očistíme a nakrájíme na větší kousky. Vše vložíme do hrnce s osolenou vodou. Přilijeme víno, přidáme celý pepř, bobkové listy a tymián. Vodu přivedeme k varu.
Králíka očistíme, rozčtvrtíme ho a vložíme do vroucího zeleninového základu. Maso zvolna vaříme dokud nezměkne a nezačne se uvolňovat od kosti.
Králičí kousky vyjmeme z hrnce a necháme zchladnout. Poté maso obereme od kostí a natrháme na drobné kousky. Lístečky rozmarýnu nasekáme najemno a promícháme s uvařeným masem.
V kastrůlku se silným dnem rozpustíme sádlo a po částech do něj přidáme maso. Vš mícháme, aby se maso se sádlem dobře propojilo. Vše dochutíme solí a pepřem a odstavíme. Rillettes mažeme na chléb a podáváme s kouskem rajčátka a jarní cibulkou.
Fotky receptu Králičí rillettes s vínem a bylinkami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!