půlka králíka
| 2 vejce
| 300 g tučného vepřového masa
| 2 žemle
| 1 špetka mletého pepře
| 1 špetka muškátového květu
| 100 ml mléka
| dle chuti: sůl
| 3-4 lžíce hladké mouky
| 3 vejce
| dle potřeby: strouhanka na obalování
| dle potřeby: olej na smažení
Postup přípravy receptu Králičí sekané řízky:
Králíka omyjeme, vložíme do mírně osolené vody a uvaříme doměkka. Maso z kostí obereme a spolu s vepřovým masem umeleme. Žemle namočíme do mléka. K mletému masu přidáme vejce, sůl, koření, vymačkanou žemli a důkladně promícháme. Ze směsi tvoříme malé placičky, které obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a nakonec ve strouhance. Na rozpáleném oleji opékáme po obou stranách dozlatova.
Fotky receptu Králičí sekané řízky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!