Postup přípravy receptu Králičí špalíčky na česneku:
Cibuli a česnek oloupeme, česnek utřeme se solí. Cibuli rozpůlíme a rozkrájíme na plátky. Králičí maso opláchneme, odblaníme, rozkrájíme na vetší kusy a potřeme česnekem utřeným se solí.
Na pekáčku rozehřejeme sádlo, přidáme cibuli a maso. Maso zprudka po všech stranách opečeme. Posypeme kmínem, podlijeme hrnkem teplé vody, přikryjeme poklicí nebo druhým pekáčkem a v troubě dusíme asi 45 minut, dokud maso částečně nezměkne.
Když je maso skoro měkké, dopékáme v troubě bez poklice dalších 30 - 45 minut. Králičí maso během pečení obracíme, popřípadě ještě podléváme. Upečené králičí špalíčky vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou a chvíli povaříme. Maso ale můžeme nechat i ve vypečené šťávě, moukou nezahuštěné.
Před koncem pečení si připravíme zelí. Kysané zelí zalijeme vodou, přidáme kmín, cukr, špetku soli, přivedeme k varu a asi 5 povaříme, než zelí změkne.
Králičí špalíčky na česneku podáváme s bramborovým nebo kynutým knedlíkem, se zelím, či špenátem.