Vložil: | Natural |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 85 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 3 |
|
|
Použité suroviny receptu Králičí stehna dušená na černém pivě:
4 králičí stehna
| 150 ml černého piva
| 60 g anglické slaniny
| 120g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
| 1 cibule
| dle potřeby: olej
| 1,5 g divokého koření (pepř černý celý, nové koření, bobkový list)
| 1 citrón
| 1 lžíce octa
| 30 g cukru krystal
| 30 ml rajčatového protlaku
| 20 g švestkových povidel
| 40 g hladké mouky
| 500 ml vody
| 100 g brusinkového kompotu
| dle chuti: sůl
Postup přípravy receptu Králičí stehna dušená na černém pivě:
Stehna prošpikujeme slaninou, osolíme a zprudka opečeme po obou stranách, aby s maso zatáhlo.
Kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky a mírně osmahneme na 5 lžících oleje, přidáme rajčatový protlak, cukr, citron, divoké koření, švestková povidla a zarestujeme.
Zastříkneme octem, zalijeme tmavým pivem, vodou a krátce povaříme.
Vložíme opečené maso a podusíme doměkka.
Ze zbylého oleje a mouky připravíme světlou zásmažku.
Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme zásmažkou, rozšleháme, dochutíme solí a provaříme.
Do omáčky přidáme polovinu dávky brusinek.
Hotové zdobíme plátkem citronu s brusinkami.
Fotky receptu Králičí stehna dušená na černém pivě:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!