Postup přípravy receptu Králičí stehna na česneku:
Slaninu nakrájíme na krátké špalíčky. Králičí stehna očistíme, prošpikujeme slaninou, osolíme, opepříme a necháme v chladu odležet. Pak stehna potřeme směsí oloupaného, jemně nasekaného česneku, jedné třetiny oloupané, drobně nakrájené cibule a petrželky.
Dno pekáčku vymažeme olejem a nasypeme do něj zbytek nakrájené cibule. Na ni položíme porce králíka, přiklopíme a dáme do trouby předehřáté na 170 °C.
Po 30 minutách pečení přilijeme bílé víno rozmíchané s rajským protlakem a vhodíme očištěné, na kousky nakrájené žampiony. Teplotu snížíme na 160 °C a za občasného přelévání vypečenou šťávou pečeme dalších 20-30 minut. Podáváme s různě upravenými brambory a zeleninovým salátem.