Použité suroviny receptu Králičí stehna na citronech:
4 králičí stehna
| 2 citrony
| 400 ml vývaru z 1 kostky masoxu
| 100 g špeku
| 1 lžíce másla
| 2 větší cibule
| sůl
| pepř
| 4 bobkové listy
| 4 nová koření
| špetka směsi Divokého mletého koření
| 2 lžíce solamylu na zahuštění
| dle chuti cukr
Postup přípravy receptu Králičí stehna na citronech:
Králičí stehna pokapeme citronem, osolíme, opepříme a necháme chvíli odležet. Mazitím si na másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli se špekem a necháme vyškvařit. Vezmeme maso a zprudka ho opečeme v rozpáleném cibulovo-špekovém základu. Poté zalijeme vývarem, přidáme šťávu z jednoho citronu, ochutíme směsí Divokého koření, vložíme zbylé koření a dusíme doměkka. Asi čtvrt hodiny před dokončením přidáme na tenké plátky nakrájený citron i s dobře umytou kůrou, kterou před podáváním odstraníme spolu s kořením. Nakonec podle chuti osladíme malým množstvím cukru. Šťávu zahustíme 2 lžícemi solamylu rozmíchaného ve vodě a necháme provařit. Králíka podáváme s knedlíkem nebo s houskovými noky.
Fotky receptu Králičí stehna na citronech:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!