Postup přípravy receptu Králičí stehýnka na červeném víně:
Maso osolíme, opepříme a spolu s bobkovým listem vložíme do vyššího pekáče nebo kastrolu, kde ho necháme několik hodin odležet.
Potom zalijeme celým množstvím olivového oleje a velmi mírně vaříme (při 80°C nebo v troubě při 130°C), doměkka, dokud maso neodpadá od kosti.
Mezitím si nakrájíme mrkev, řapíkatý celer, cibuli a pórek na kostičky. Když je maso hotové, vyjmeme ho z kastrolu a olej použijeme pro přípravu omáčky.
Zeleninu orestujeme na olivovém oleji z masa dohněda. Přidáme lžíci cukru a necháme mírně zkaramelizovat. Zalijeme vínem a vývarem, přidáme koření a pomalu na nízké teplotě vaříme asi hodinu. Omáčku přecedíme nebo rozmixujeme (vyndáme koření). Před podáváním můžeme vmíchat trochu másla na zjemnění.