Vložil: | saskijka |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Králík a kuře v houbové omáčce:
1/2 kg králičího masa
| 1/2 kg kuřecího masa
| 300 g hub /mražené, nakládané/
| 1-2 hrnky vody
| 4 str. česneku
| 3 lžíce koření na kuře
| 2 cibule
| 3-4 lžíce hladké mouky
| mléko
Postup přípravy receptu Králík a kuře v houbové omáčce:
Na másle osmahneme nasekanou cibuli, přidáme vykostěné a na kousky nakrájené maso z králíka a opečeme. Pak přidáme kuřecí stehna, posypeme kořením, přidáme nakrájený česnek a přikryjeme poklicí. Necháme opékat, podle potřeby podlijeme vodou.
Je-li maso měkké, přidáme houby (mražené nebo nakládané ve slaném nálevu), osolíme a necháme krátce podusit. Opět podle potřeby podléváme.
V hrnku rozmícháme hladkou mouku s vodou a přilijeme ji k masu. Lze přilít i trochu mléka. Krátce provaříme.
Houbovou omáčku s králičím a kuřecím masem podáváme s houskovým knedlíkem.
Fotky receptu Králík a kuře v houbové omáčce:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!