Postup přípravy receptu Králík dušený na pepři se žampióny:
Králíka rozdělíme na 8 dílů, dáme do vhodné nádoby a přelijeme směsí červeného vína, octa, koření a soli. Necháme v lednici 24 hodin marinovat. Bůček nakrájíme na proužky, cibuli na kostičky a očištěné žampióny na plátky. Marinované králičí porce osušíme, osolíme, opepříme a opečeme na másle. Vyjmeme a ve výpeku osmahneme bůček, cibuli a žampióny. Také vyjmeme. Marinádu přecedíme, doplníme vodou na 3/4 litru a se zbylým máslem povaříme. Vložíme králíka a dusíme asi 1,5 hodiny. Poté zahustíme moukou, přidáme připravenou směs masa, žampiónů a cibule a přidáme lžíci cukru.
Příloha: opečené brambory.