1 sklenička Halali z Hamé Babice
| 50 g slaniny
| sůl
| 250 ml sladké smetany
| 11 lžic maizeny
| 1 králík
Postup přípravy receptu Králík jako svíčková:
Omyté a osušené maso naporcujeme, osolíme a prošpikujeme. Do hrnce dáme nakrájenou slaninu na kostičky a necháme chvíli vyškvařit. Přidáme naporcované maso a orestujeme ho ze všech stran. Zalijeme teplou vodou, přidáme celou sklenici Halali a necháme dusit pod pokličkou. Dusíme maso tak, abychom ho vyndali na talíř dřív, než začne odpadávat od kosti. Do sladké smetany rozmícháme maizenu a za stálého míchání přiléváme do šťávy. Znovu vložíme maso do šťávy a vaříme za občasného míchání 10 minut. Podle chuti dosolíme.