Použité suroviny receptu Králík marinovaný v červeném víně:
1 králíka o váze cca 2 kg, naporcovaného
| 2 lahve těžšího červeného vína
| 3 mrkve
| svazek řapíkatého celeru
| 1 cibuli
| 4 stroužky česneku
| 3-4 bobkové listy
| 3-4 zrnka jalovce
| 3-4 hřebíčky
| 2 lžíce hladké mouky
| 1 l masového vývaru
| sůl a pepř na dochucení
| 2 lžíce olivového oleje
| snítku jalovce na ozdobu
Postup přípravy receptu Králík marinovaný v červeném víně:
Do větší teflonové pánve vložte opláchnuté porce králíka a zakryjte je poklicí. Pět až deset minut je bez tuku prohřívejte na mírném plameni. Potom slijte vodu, kterou maso pustí, a postup opakujte; postačí dvě minuty. Znovu slijte tekutinu a opláchněte maso pod studenou vodou.
Vložte králíka do velké mísy spolu s nakrájenou zeleninou a kořením. Zalijte vínem a na 24 až 48 hodin uložte do ledničky.
V široké nerezové pánvi rozehřejte olivový olej. Vkládejte do něj kousky marinovaného masa a krátce je opékejte. Potom je osolte, přikryjte pokličkou a na mírném plameni asi hodinu duste. Podlévejte vývarem a marinádou.
Mouku rozmíchejte v troše teplého vývaru a vlijte do šťávy. Promíchejte a krátce povařte, až omáčka zhoustne. Pak jí zalijte králíka a případně ho ozdobte snítkou jalovce. Podávejte s polentou.
Fotky receptu Králík marinovaný v červeném víně:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!