Vložil: | admin |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 80 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Králík na bílém víně:
1 králičí zadek
| 70g másla
| 60g kořenové zeleniny
| 2PL hladké mouky
| 1dl bílého vína
| 1dl smetany
| 2 žloutky
| 1PL oleje
| 1PL soli
| celý pepř
| 1 citron
| nové koření
| bobkový list
Postup přípravy receptu Králík na bílém víně:
Kýtu z králíka omyjeme, osušíme a vykostíme. Kosti dáme vařit společně s nakrájenou zeleninou a kořením. Z másla a mouky uděláme jíšku, zalijeme ji vychladlým a procezeným králičím vývarem a dobře rozšleháme. Z vykostěného masa nakrájíme řízky, opepříme je a opečeme na oleji.Opečené maso vložíme do bílé omáčky, přidáme víno a zvolna vaříme. Omáčku zalijeme smetanou, ve které jsme rozšlehali žloutky. Již nevaříme. Dochutíme citronovou šťávou.
Fotky receptu Králík na bílém víně:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!