Použité suroviny receptu Králík na burgundský způsob:
4 králíčí kýty asi 1 kg
| 2 šalotky
| 2 snítky petržele
| 2 snítky čerstvého tymiánu
| 1 bobkový list
| 4 lžíce oleje
| 1/4 l horkého vývaru ze zvěřiny
| 100 g žampiónů
| 1/8 l suchého červeného burgundského vína
| 2 lžíce másla
| 1 lžíce mouky
| špetka soli
| špetka cukru
| špetka caynského pepře
Postup přípravy receptu Králík na burgundský způsob:
Králíčí kýty vypereme, osušíme a kůži odstraníme. Cibuli, petržel a tymián nasekáme nadrobno, bobkový list rozdrtíme. Bylinky smícháme s olejem a směsí potřeme králící kýty. Přikryté marinujeme v chladničce 12 hodin. Zbytek bylinek s olejem ohřejeme v hrnci na dušení. Opečeme v něm králíčí kýty, zalijeme vývarem a přiklopené dusíme 25-30 minut. Občas podlijeme horkým vývarem. Žampióny očistíme, omyjeme a natenko nakrájíme. Kýty necháme v teple. Šťávu propasírujeme, přivedeme k varu a vmícháme do ní žampiony a červené víno. Z másla a mouky uděláme hrudku, kterou potom rozpustíme ve šťávě. Omáčku vaříme 10 minut a dochutíme kořením.
Fotky receptu Králík na burgundský způsob:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!