Použité suroviny receptu Králík na bylinkovém pepři:
dle chuti: bylinkový pepř
| 8 stroužků česnek
| dle chuti: sůl
| 4 porce králík
| 50 g slanina
| dle potřeby: olej
| 2 ks cibule
Postup přípravy receptu Králík na bylinkovém pepři:
Králíka omyjeme, naporcujeme a osolíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Česnek také oloupeme a utřeme.
Do pekáče dáme na dno polovinu cibule. Na ni rozložíme králíka. Porce králíka potřeme česnekem a bylinkovým pepřem. Poklademe jej plátky slaniny posypeme druhou polovinou cibule.
Porce přelijeme olejem a přidáme 1dcl vody a pečeme ve vyhřáté troubě asi 30 minut nepřikryté. Potom králíka na bylinkovém pepři přikryjeme a občas podlijeme. Pečeme ještě 60 minut.
Králík na bylinkovém pepři je dobrý s vařenými brambory nebo bramborovými knedlíky, zelným salátem nebo kyselými okurky.
Fotky receptu Králík na bylinkovém pepři:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!