Postup přípravy receptu Králík na cibulce a česneku:
Králíka rozporcujeme na 4 díly, omyjeme, osušíme a protřeme trochou soli. Uložíme na chvilenku do chladu. Cibuli nakrájíme a na rozpáleném sádle orestujeme dosklovata. Pak přidáme prolisovaný česnek a nadrobno nakrájenou anglickou slaninu. Orestujeme a poté vložíme králíka. Opečeme z obou stran a přilijeme všechen vývar. Pod pokličkou dusíme asi 45 minut. Králíka asi v půlce dušení otočíme. Poté vložíme do předehřáté trouby (200 st.) a přikryté pečeme 20 minut. Poté pokličku sundáme a necháme vypéct kůrku. Čas je libovolný, dle toho, jak má kdo rád. Já jsem odkryla na 20 minut. Po upečení králíka vyjmeme z hrnce, dáme na teplé místo, hrnec s výpekem postavíme ještě na plotnu a na mírném ohni přidáme 2 - 3 pol. lžíce tmavé jíšky. Kdo má rád hustší omáčku, může přidat více jíšky. Dobře promícháme a podáváme s bramborovým knedlíkem.