Vložil: | saskijka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 75 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 3 |
|
|
Použité suroviny receptu Králík na hořčici, zelenině a slanině:
2 petržele
| 1,5 lžičky tymiánu
| 100 g sádla
| 3 bobkové listy
| 1/2 celeru
| 100 g hořčice ostré
| 200 g angl. slaniny
| 2 mrkve
| 1 králík
| 2 cibule
| pepř
| 2 dl bílého vína
| 1,5 lžičky rozmarýnu
| sůl
Postup přípravy receptu Králík na hořčici, zelenině a slanině:
Králíka naporcujeme na střední kousky. Osolíme jej a opepříme a na sádle na pánvi opečeme. Zeleninu i cibuli nakrájíme nahrubo a dáme na pekáč.
Opečené maso potřeme hořčicí a vložíme do pekáče na zeleninu. Přidáme bobkový list, tymián a rozmarýn. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a přidáme také na pekáč. Podlijeme výpekem z masa, přidáme trochu vody, víno a ve středně rozehřáté troubě pečeme králíka na hořčici, zelenině a slanině asi 50 minut. Občas podlijeme.
Na talíři obkládáme králíka zeleninou se slaninou, přeléváme šťávou. Králíka na hořčici, zelenině a slanině podáváme s bramborovým knedlíkem nebo s vařenými brambory.
Fotky receptu Králík na hořčici, zelenině a slanině:
Fotky vložil: cudovluc