Vložil: | Lemurka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 150 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Králík na meruňkách:
4 ks králičí stehno
| 200 ml meruňkový džus
| 100 g sušené meruňky
| 400 ml vývar
| 150 g meruňky
| 2 stroužky česnek
| 7 lžic olivový olej
| 2 - 3 ks cibule
| podle chuti: grilovací koření
| dle chuti: mletý černý pepř a sůl
| podle potřeby: máslo na vymazání
Postup přípravy receptu Králík na meruňkách:
Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. Čerstvé i sušené meruňky omyjeme. Čerstvé meruňky rozpůlíme, zbavíme pecek a půlky ještě rozpůlíme. Sušené meruňky rozčtvrtíme. Pokud chceme, můžeme je den předem naložit do rumu nebo vodky. Troubu předehřejeme na 180 °C.
Králičí stehna důkladně očistíme, osolíme, opepříme a pořádně okořeníme grilovacím kořením. Zapékací mísu nebo pekáč vymažeme máslem a nalijeme trochu oleje. Vložíme do něj stehna a sušené meruňky, zalijeme částí vývaru a meruňkového džusu. Pekáč vložíme do trouby a pečeme. Asi po hodině stehna obrátíme, přidáme cibuli, zbylé meruňky a podle potřeby přilijeme vývar s džusem. Králíka vložíme zpět do trouby a za občasného přelévání jej pečeme doměkka. Podle potřeby můžeme teplotu trouby zmírnit nebo naopak přidat.
Měkkého králíka na meruňkách přelijeme vypečenou omáčkou z cibule a meruněk. Králíka na meruňkách podáváme s rýží nebo bramborovou kaší.
Fotky receptu Králík na meruňkách:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!