Postup přípravy receptu Králík na olivách s vermutem:
Cibuli nasekáme. Mrkev a rajčata nakrájíme na kousky. Maso opláchneme a osušíme. Stehna můžeme v kloubu rozdělit. Hřbet přesekneme na 4 díly. Maso potřeme solí a pepřem. Ve velkém pekáči rozpálíme olej a králičí díly v něm zprudka opečeme. Pak přidáme cibuli i mrkev a krátce společně opékáme. Směs podlijeme vermutem a 3/4 l vody. Přivedeme k varu a vmícháme vývar. Bylinky svážeme do kytičky a společně s rajčaty přidáme k masu. V předehřáté troubě dusíme směs při střední teplotě asi 45 minut. Přibližně čtvrt hodiny před dopečením přidáme k masu olivy a společně podusíme. Bylinky vyjmeme a omáčku dochutíme. Vše můžeme ozdobit bylinkami. Podáváme s tmavým chlebem.
Fotky receptu Králík na olivách s vermutem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!