Vložil: | saskijka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Králík na rozmarýnu a šalvěji:
1 králík
| 50 g mouky
| 1 dl oliv. oleje
| 2 cibule velká
| 4 str. česneku
| 150 g slaniny
| 2 lžíce šalvěje
| 4 snítky rozmarýnu
| 5 dl bílého vína
| sůl
| pepř
| 400 g malých brambor
| 1/2 dl oliv. oleje
| sůl
Postup přípravy receptu Králík na rozmarýnu a šalvěji:
Brambory dobře očistěte, osušte, promíchejte s olejem a osolte je.
Pečte je v troubě vyhřáté na 200 st. C asi 30 minut až jsou uvnitř měkké a na povrchu chřupavé.
Cibuli oloupejte, překrojte na poloviny a nakrájejte na silnější plátky. Králíka rozporcujte, jednotlivé porce obalte v mouce a na oleji je opečte až dostanou barvu.
V hrnci rozškvařte slaninu a na ni orestujte cibuli a česnek. Do hrnce přidejte králíka, bylinky, osolte a opepřete. Zalejte vínem a duste pomalu pod pokličkou ca. 30 minut.
Podávejte s pečenými bramborami.
Fotky receptu Králík na rozmarýnu a šalvěji:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!