2 zadní nohy a hřbet z králíka
| 1 cibule
| 10 dkg slaniny
| 5 dkg másla
| 4 celé pepře
| dle chuti: sůl, kmín a ocet
| 1 lžička hladké mouky
Postup přípravy receptu Králík na slanině:
Maso hustě prošpikujeme na klínky nakrájenou slaninou a posolíme. Do pekáče dáme máslo a zbytek nakrájené slaniny, přidáme nakrájenou cibuli a na slanině ji zpěníme. Přidáme porce králíka a po obou stranách je opečeme. Podlijeme, přidáme trošku octa, koření a pečeme do měkka. Během pečení podléváme vodou a přeléváme maso výpekem. Měkké maso a kuličky pepře vyndáme, ze stran pekáče oškrábeme napečenou šťávu, zahustíme moukou a povaříme. Podáváme s bramborovým knedlíkem a zelím.
Fotky receptu Králík na slanině:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!