Vložil: | Torta |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 80 min |
Hodnocení: |
![1/10, hlasovalo 2 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![1/10, hlasovalo 2 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![1/10, hlasovalo 2 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![1/10, hlasovalo 2 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![1/10, hlasovalo 2 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![1/10, hlasovalo 2 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![1/10, hlasovalo 2 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![1/10, hlasovalo 2 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![1/10, hlasovalo 2 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif)
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Králík na sušených švestkách a červeném víně:
4 králičí stehna
| 500 g šušených švestek
| 350 ml červeného vína
| 60 g másla
| 60 g hladké mouky
| 2 lžíce octa
| 2 lžíce rybízové marmelády
| dle chuti: tymián, celý pepř, bobkový list, pepř, sůl případně bujonová kostka
Postup přípravy receptu Králík na sušených švestkách a červeném víně:
Stehna zalijeme vínem, které jsme smíchali s octem a kořením a necháme den uležet.
Švestky namočíme do vody a necháme nabobtnat.
Maso osušíme v papírové utěrce a ze všech stran osmažíme na rozpáleném másle v kastrole. Maso vyjmeme, výpek zasypeme moukou, prosmažíme ji, zalijeme vinným nálevem a případně trochou vody nebo vývaru. Pokud jsme použili pouze vodu, přidáme bujonovou kostku.
Maso vrátíme zpět do kastrolu, přidáme okapané švestky, opepříme a případně dosolíme. Dusíme doměkka a na závěr vmícháme rybízovou marmeládu.
Fotky receptu Králík na sušených švestkách a červeném víně:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!