Postup přípravy receptu Králík na trnkové omáčce:
Králičí hřbet vykostíme, rozřízneme na čtyři porce. Z ořezu a kuřecího masa připravíme fáš, přidáme smetanu, pokrájené černé houby, vejce, osolíme, opepříme. Pokud je směs příliš řídká, pokrájíme rohlík na kostičky a podle potřeby přidáme. Směs dáme na válečky masa, které jsme mírně rozklepali, uděláme závitek, vše obalíme pršutem a ještě přebalíme bránicí. Pečeme v troubě za stálého podlévání doměkka (asi 30 minut na 180 °C).
Mezitím na mírném ohni rozehřejeme v kastrolku cukr, přidáme protlak, trnková povidla, zalijeme vínem a provaříme. Omáčku zahustíme strouhaným perníkem, trochu osolíme a nakonec zalijeme pálenkou.
Při podávání králíka zdobíme sušenými švestkami a pomerančovými chipsy. Efektní je švestky plnit mandlemi.