Postup přípravy receptu Králík na víně a rajčatech:
Očištěného králíka omyjte a rozdělte na porce. Maso prošpikujte kousky anglické slaniny, osolte a opepřete. V pekáči rozehřejte olej, přisypejte na něj nadrobno nakrájenou cibuli a přidejte porce králíka, které ze všech stran zprudka opečete.
Králíčí maso mírně podlejte vodou, vložte do trouby a pečte při 180°C asi 35 minut. Pak do pekáče přidejte nasekaný česnek, nakrájená rajčata, bobkové listy, tymián a zalejte vínem. Králíka dopečte doměkka.
Z hladké mouky a dvou lžic oleje připravte zlatavou jíšku. Hotového králíka vyndejte z pekáče, výpek zahustětě jíškou a nechte provařit. Omáčku dochuťte solí a citronovou šťávou. Vhodnou přílohou jsou šťouchané brambory.