Vložil: | Chrastova |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 8 |
|
|
Použité suroviny receptu Králík na víně s karamelizovanou cibulkou a houbami:
1 králík
| 50 g hlívy ústřičné
| 5 g másla
| 2 dcl oleje
| strouhanka
| 100 g kozího sýra
| 10 ciblek
| 2 palice česneku
| 100 g žampionů
| tymián, rozmarýn, estragon, bazalka
| 1 čabajka
| 200 g anglické slaniny
| 100 g chorizo klobásy
| 200 g baby karotek
| sůl a pepř
| tmavý cukr
| 1 kostka Maggi zlatý slepičí bujon
Postup přípravy receptu Králík na víně s karamelizovanou cibulkou a houbami:
Na pánvi opečeme najemno nakrájenou slaninu a hlívu, přidáme strouhanku a zastříkneme vínem. Prochladlou směs smícháme s kozím sýrem a bylinkami.
Králičí stehna nebo celého králíka vykostíme, naplníme nádivkou, omotáme slaninou, svážeme provázkem, osolíme, opepříme a opečeme na másle a oleji dozlatova.
Cibule a česnek posypeme cukrem a hoblinkami másla a upečeme v kastrolu pod alobalem do karamelové barvy.
Králíka narovnáme do pekáčku, poklademe směsí cibulek,
česneku, žampiónů, klobásky a slaniny, přidáme rajčata a bouquet garni (bylinky) v gáze.
Zalijeme vínem a kuřecím vývarem ze Zlatého slepičího bujónu MAGGI a pomalu dusíme přikryté asi po 45 min.
Fotky receptu Králík na víně s karamelizovanou cibulkou a houbami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!