Použité suroviny receptu Králík na zázvoru a zelenině:
4 králličí stehna
| 1 lžíce mletého zázvoru
| 2 mrkve
| čtvrt celeru
| 2 menší petržele
| několik kuliček celého pepře a nového koření
| 3 bobkové listy
| 100 ml oleje
| 1 lžíce hořčice
| trochu octa, sůl
| 1-2 lžíce hladké mouky
| 200 ml mléka
| 100 ml smetany
| 50 g másla
| 1 citron
| 4 lžíce brusinek
| 50 ml šlehačky
| cukr
Postup přípravy receptu Králík na zázvoru a zelenině:
V kastrolu rozehřejeme olej, přidáme orestovanou zeleninu, hořčici, ocet a zalijeme vlažnou vodou. Do vroucího základu vložíme odblaněná stehna králíka a ve váčku z plátna zavázané koření a osolíme. Pečeme doměkka zakryté poklicí v troubě při 180°C. Pak králíka i váček s kořením vyndáme a zeleninu rozmixujeme. V mléce rozmícháme hlakdou mouku a postupně nalijeme do základu. Omáčku provaříme a propasírujeme, dochutíme solí, cukrem a octem, zjemníme smetanou a kouskem másla. Ozdobíme citronem, brusinkami a šlehačkou.
Fotky receptu Králík na zázvoru a zelenině:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!