Postup přípravy receptu Králík pečený na bůčku s bramboráčky:
Králíka nebo porce z něj očistíme,a prosypeme poměrně hodně, ale zase to nepřesolit - česnekovou solí a pro zvýraznění chuti Piri Piri kořením (tím méně, je ostré). Bůček nakrájíme na silnější pláty nebo kostky. Do pekáče na dno vložíme nakrájený bůček, na něj okořeněného králíka a v otevřeném pekáči péci asi 25 min. na cca 200°C do zhnědnutí a vytvoření kůrky. (já použila dolní a horní ohřev bez horkovzduchu). Po vytvoření kůrčičky, maso vyndáme a přehodíme - tzn.na dno králík druhou stranou a na něj bůček, pečeme při 180°C asi 20 min. Po této době podlejeme horkou vodou - jen malinko, asi 1 dcl, seškrábneme stěny s vypečenou šťávou a pekáč přikryjeme. Necháme při vypnuté troubě dojít cca 15 min.
Jako přílohu usmažíme z uvedených surovin klasické bramboráčky o průměru asi 10 cm.
Jako oblohu lze výborně použít Moravanku nebo jiný podobný salát.