Postup přípravy receptu Králík pečený na zelenině:
Králíka naporcujeme, opláchneme osušíme. Slaninu si nakrájíme na klínky a porce protáhneme slaninou, osolíme, opepříme potřeme prolisovaným česnekem (2 stroužky) a okořeníme tymiánem. Cibuli rozkrojíme na čtvrtiny a nakrájíme na obloučky, mrkev rozřízneme napůl a nakrájíme na obloučky, stejně nakrájíme petržel a celer. Pekáč vytřeme tukem (sádlo nebo olej) nasypeme polovinu cibule, mrkev, petržel, celer, nakrájený stroužek česneku, zbytek cibule, osolíme a na to položíme porce králíka na kterého dáme proužky slaniny. Trochu podlijeme vodou, pekáč přikryjeme druhým pekáčem nebo alobalem a dáme péct. Během pečení králíka obracíme, aby se rychleji upekl a nevysušil, podle potřeby podléváme vodou nebo vývarem.
Když je maso měkké, sundáme pekáč (alobal), přilijeme vodu s moukou. Vrátíme do trouby a necháme šťávu provařit.