Postup přípravy receptu Králík po cikánsku:
Králíka rozporcujeme a jednotlivé díly prošpikujeme špalíčky slaniny. Polovinu česneku prolisujeme a potřeme s ní důkladně všechny díly. Řádně prosolíme, popepříme a položíme do pekáčku na polovinu nakrájené cibule, polovinu česneku a polovinu uzeniny. Přidáme půlku koření, podlijeme polovinou vína a polovinou kečupu. Jak správně tušíte, zbytek surovin přijde na králíčka, důležitá je hlavě uzenina, měla by být rozmístěná rovnoměrmě po králíčkovi. Mírně podlijeme, zakryjeme víkem a dáme do trouby dusit při teplotě 120 stupňů asi na hodinku. Po celou dobu pečlivě podléváme a otáčíme a po hodince pečení při 120 stupních zvýšíme postupně až na 160 stupňů, ke konci odkryjeme a dopečeme do měkka. Výpek pak zahustíme podle potřeby moukou. Pokud jsme nepřidávali zbytečně moc vody, měla by se cibule ve výpeku rozvařit a zahustit jej sama. Podáváme s rýží nebo houskovým knedlíkem, my to máme rádi třeba s červeným zelím....